Mina hundarBlack Cruel´s Brida aka Ida

Ida kommer från Black Cruel´s kennel.

Född 16 juni 2022. Hämtades 11 aug.
Hon är fodervärdstik.

Vad det skall bli av denna schäfertik, får framtiden utvisa.
6 mån, och älskar att vara i skogen o leta saker.
Vi leker med lite olika moment, hon är öppen för allt, älskar att jobba.

ÄNGLAR:
Demonens Älzkade Toza

Toza blev min ängel 12/5 2022
Jag har nog aldrig saknat en hund så mkt.
Så speciella egenskaper. Tog upp saker från golvet till mig, vare sig det var en tejpbit, gem, 10 krona, löv m m. Alltid matte främst, liksom jag satte henne först, framför mig själv.
Hon kände av när mamma hade lågt socker. Gick framför henne o titta på henne. Gick hon mot henne o liksom hoppade upp o gjorde uppmärksam så hade mamma lågt socker.
Saknar att hon sitter bredvid mig med huvudet i knäet och tigger skinka vid frukosten. Att hon tigger framför tv´n liggandes o stirrar på mig.
Hur skall jag kunna komma över Toza? Förstår det inte. Hon var mitt ALLT.

S37657/2009 Född den 5 maj 2009. Toza har visat upp ett jäkla humör/temperament och ett jäkla bett i det mesta hon sätter tänderna i (och det är mer eller mindre; allt). Toza har livlig fantasi, är påhittig och gör saker som inte någon av mina tidigare hundar har gjort.

Under 2010 gjordes ett väl utfört MH och röntgen visade på A på höfterna och ED 0. 

I september 2011 klarade vi av akl sph, vi har även tagit skyddslicens.


Tjhu-bev Silverpilens Onja

S61239/80 Onja, min första schäfertik kom från Anita Wahlström på Silverpilens Kennel i Norrköping. Beställde den mörkaste i kullen och tog den ljusaste. Onja och jag tävlade i elitklass spår och lydnadsklass II. Vi gjorde bevakningshundprov och efter detta prov blev Onja skottberörd, p g a en öroninflammation som vi inte upptäckte. Onja ville inte ligga plats längre efter detta, så hon lades av att tävla med vid 4 års ålder. Onja var född 18/8-1980 och avled i juni 2002, nästan 12 år gammal.

SLCH SBCH Korad Tjhu-bev Kurants Tamara

S10985/84 Tamara eller Missa som jag kallade henne, var född 17/12-1983 och avled i januari 1999, över 15 år gammal. Missa o jag tävlade i elitklass spår och lydnadsklass III som man då blev champion i, och vi tävlade åxå i eliten när den kom till. Missa korades till +2 och gjorde även bevakningsprovet för tjänstehundar i flygvapnet. Vi var med i ett par SM i spår och lydnad.

SLCH SBCH Korad Tjhu-bev Kurants Öka-Mera

S18400/92 Öka-Mera kallades för Kera. Hon var f.11/2-1992 och avled i nov 2002 efter en mjältcanceroperation.  Kera blev 10 år och 9 mån.
Kera o jag tävlade i spår och lydnad, och var även med i SM i dessa. Ett år var vi kvalade till 3 SM: lydnad, bruks och tjänstehundsSM. Kera fick även en 1:a på utställning med mycket fin kritik (vann även bruksklassen bland flera meriterade tikar). En väldigt bra social och tävlingshund, tyvärr drabbad av borrelia vid 4 års ålder och med hälta som följd fick vi lägga av tävling allt för tidigt. Vi gjorde några enstaka tävlingar mellan 5-7 år, men hon mådde inte bra av att bl a hoppa, då hältan gjorde sig mera påmind. En underbar hund som jag litade på fullständigt i alla sammanhang.

LPELIT SLCH SBCH Trebökens Vilda Tjejen

S45052/96 Vilda var en härlig schäfer som alltid haft bra arbetskapacitet. Hon hade dock höftledsfel med pålagringar, med alla diverse krämpor blev hon sedan vid 7 års ålder pensionerad.  Vilda avled i augusti 2009, över 13 år gammal.
Vi var med på lydnadsSM vid 2 tillfällen.
Opererades för livmodern, analsäckarna och tumör i tass (ofarlig). Vilda hade hormonrubbningar med väldig klåda som följd.  Efter livmodern tagits bort förbättrades hennes klåda och de sista åren slapp hon klådan mer eller mindre.
Kallades ”Galna Hunden” som ung av en klubbkamrats barn! En underbart social och trevlig hund, mot både andra hundar och människor (ja t o m katter på äldre dagar).

SLCH Torneryds Destiny

S20419/2003 En schäfer med mycket krut och glimten i ögat. Vi har blivit uppflyttade till elit spår och sök. Gjort gamla MT med 227 p.
Tyvärr så lider Dessan av ögonsjukdomar, pigmentös keratit, pannus och kristaller, som hålls i schack med medicin som vi har dispens för att kunna tävla. Ciklosporin räknas som doping. Dessan har immunbrist som gör att hon blir lättare sjukare än andra hundar och de tar hårdare på henne.  P g a detta har vi fått lämna återbud till många tävlingar då skador eller sjukdomar har gjort det omöjligt att tävla. Beslutat att pensionera henne 2009 från tävlingar. Dessan fick somna in i dec 2015 och blev 12 år och 10 mån.